top of page

Медіаграмотність для школярів

7 квітня у запорізькій гімназії №93 студентки 3 курсу факультету журналістики Лілія Статівко, Інна Демченко та Ганна Янько провели урок з медіаграмотності, темою якого стали особливості інформаційних війн.

Молоді журналістки розповіли не лише про маніпулювання з боку мас-медіа, а й поділилися тим, як його уникнути.

«Ми запропонували учням краще розібратися із тим, що насправді є інформаційною війною та які методи застосовуються для її ведення, адже для нашої країни це поняття є актуальним у зв’язку із військовим конфліктом на Сході», - зазначили дівчата.

Студентки факультету журналістики розказали учням гімназії, що у першу чергу «інформаційна війна» ставить за мету вплинути на поняття дійсності, морально-психологічний стан протидіючої сторони. Також вони характеризували 5 її видів: психологічна, мережева, кібервійна, ідеологічна диверсія, радіоелектронна боротьба. Дівчата наголосили на 8 основних методах маніпулювання. Студентки обговорили їх і школярами. Учні спробували навести приклади використання методів маніпулювання.

Нагадаємо, впровадження медіаосвіти в Україні розпочалося ще 7 років назад. У 2010 році Президія Національної академії педагогічних наук України схвалила Концепцію впровадження медіаосвіти в Україні (2010 – 2020 рр.).


 ПОСЛЕДНИЕ ПОСТЫ: 
 СЛЕДИТЕ ЗА НАМИ: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
bottom of page