top of page

Літературний фестиваль у Запоріжжі: що цікавого чекати?

27 жовтня у Козак-Палаці відкрилася Запорізька книжкова толока. Цей проект направлений на руйнування стереотипів про індустріальні й постіндустріальні міста й розвиток креативної літературної творчості і книговидання, а також на естетичне виховання дітей і підлітків.

Особливість цьогорічної толоки у Запоріжжі – це гість з Америки, професор Bowdoin College Ніколас Купенський, який виступить куратором історичної локації. Він займається вивченням теми будівництва Дніпрогесу. На історичній локації, 28 жовтня, пан Ніколас зробить низку презентацій книг, які він знайшов у США саме про цю історичну подію.

Директор фестивалю Ігор Гармаш підкреслив, що часто запоріжці доволі стереотипно сприймають Запоріжжя і недооцінюють його, а ось гості із інших міст, що приїздять на Толоку інакше сприймають усе: «Наприклад, годину тому приїхав автобус зі Львова. Люди завітали на 3 дні до нас, щоб побути на Толоці. Львів’яни кажуть, що вони приїздять до нас за новою енергією, за новим баченням, бо у них воно вже приїлося, а тут, у Запоріжжі, ця подія жива, вона фактично тільки народжується».


Також Запорізька книжкова толока буде насичена лекціями та майстер-класами від провідних спеціалістів у сфері літератури, мовознавства, гендерних досліджень, книговидання й інших. Учасниця книжкової толоки, яка проведе майстер-класи та лекції з використання української мови, та член журі конкурсу «Найкраща книга Запорізької книжкової толоки» Олена Ольшанська поділилася враженнями від першого дня: «Я на толоку особисто дуже чекала, від неї цього року очікую неймовірні емоції, знайомства із талановитими фахівцями. Для своєї бібліотеки хочу придбати книгу «Тім Талер або проданий сміх», яка є дуже цікавою та стильною, а також переклади Ернеста Хемінгуея і можливо ще Борхеса».


Цього року проект пропонує відвідувачам 8 різних локацій, а також майданчик «Книголісся» для дітей, де проводяться творчі майстер-класи, літературні ігри та конкурси з призами.

Нагадаємо, що Запорізька книжкова толока-2017 триватиме до 29 жовтня. ІЗ розкладом презентацій та лекцій можна ознайомитися на сайті http://toloka.net/calendar/.


Добірку подій у світі можна прочитати на нашому сайті: http://newseventsinzapori.wixsite.com/newseventszp/single-post/2017/10/22/Неочікувані-знахідки-літературні-здобутки-та-велика-втрата-що-ще-приніс-цей-тиждень


 ПОСЛЕДНИЕ ПОСТЫ: 
 СЛЕДИТЕ ЗА НАМИ: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
bottom of page